Založ si blog

Fenomén Vallo, časť prvá: „Kde sa liahnu progresívni politici“

Primátor hlavného mesta, Matúš Vallo by mohol byť učebnicovým príkladom takzvanej „novej“ generácie politikov.  Tento „nezávislý“ primátor je historicky prvým, politicky úspešným projektom Progresívneho Slovenska. Jeden z množstva marketingom „prevoňaných“ progresívnych kandidátov, ktorí sa vo farebných ponožkách a bez kravaty škriabu „prebrať moc“ aj do najvyšších poschodí Slovenskej politiky. Fenomén Vallo je vo svojej podstate príbehom úspešnej značky ušitej na mieru nastupujúcej generácii mileniálov – ten túžobne očakávaný produkt generačnej obmeny.

Pochopiteľne, samo o sebe by na tom nebolo nič zlé. Ale to by som, ako rodený Bratislavčan musel ignorovať, čo všetko sa v mojom meste počas krátkeho úradovania tohto progresívneho primátora stihlo napáchať. Pretože tam, kde končí marketing – začínajú reálne skutky. A ako sa ukazuje na príklade Bratislavy, sľubovaná (progresívna) zmena v politike môže byť paradoxne cestou späť. Aj s trpkou pachuťou časov (ne)dávno minulých…

Ako sa do oblbnutia proklamovaná „pravda a láska“ dá po voľbách zmeniť na boľševické vládnutie s papalášskymi maniermi, bude témou môjho nového miniseriálu. V jeho úvodnej časti si povieme niečo o koreňoch hlavného hrdinu, ktoré vyrastajú z odumretých kmeňov bývalej verchušky.

#JurajStubniak

 

 

 

 

Ak by ste niečo potrebovali, napíšte, pošleme . . .

18.04.2021

Hovorí sa, že všade je chlieb o dvoch kôrkach. Aj keď je to logický nezmysel, tak pravdou ostáva, že každodenné problémy ľudí na celom svete sú v podstate veľmi podobné. Vlado „Čmelák“ Kolenič, slovenský hitmaker číslo jeden, sa rozhodol vycestovať za slobodou pred dlhými 42 rokmi. Kto by si vtedy pomyslel, že sa boľševická totalita pretransformuje na [...]

Maturita v čase korony

28.03.2021

Ó, mládež naša, tys’ držiteľkou rána, vladárkou mája tys’, jara pokladníkom, šafárom šťastlivým; k tebe obraciam sa zo smutnej zápače, od ďalekých honov, mrázkom už striebrených — volám: Vezmi kľúče, domkni raj nám zavretý! Určite by sme našli nejaké tie „drobné“ rozdiely medzi mládežou za čias P.O. Hviezdoslava a tou dnešnou. Možno by [...]

Šach-Matovič a „pád“ vlády

21.03.2021

Udalosti sa jedna cez druhú valia bez toho, aby ktokoľvek súdny v nich videl nejakú logickú postupnosť a aspoň náznak riešenia našej zúfalej situácie. Paradoxne veci, ktoré sa nám môžu zdať z pohľadu prítomného okamžiku krajne negatívne, tak v horizonte blízkej, či vzdialenejšej budúcnosti nemusia pre Slovensko byť katastrofou. A naopak. Obyvatelia mojej vlasti si [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

jurajstubniak

Mám rád videoblogy

Štatistiky blogu

Počet článkov: 43
Celková čítanosť: 909865x
Priemerná čítanosť článkov: 21160x

Autor blogu

Kategórie