Založ si blog

Kto zachraňuje Európu od koronavírusu?

Stará múdrosť hovorí, že v núdzi poznáš priateľa. Neviem, či Taliani túto starú múdrosť poznajú, ale ak aj nie, v posledných dňoch ju môžu vyučovať v praxi na univerzitách.

Určite aj vám napadlo, prečo ťažko skúšanému Taliansku prichádzajú na pomoc v boji s KORONA  vírusom len tie takzvané „nedemokratické“ krajiny ako je Rusko, Čína alebo Kuba.

V tejto súvislosti je pre mňa nepochopiteľné, že aj táto pomoc je tŕňom v oku určitých slovenských „tiežprominentov“, pre ktorých je Brusel krajinou zasľúbenou, na večné časy a nikdy inak.

 

Režisér neznášajúci vlastný národ, nezrelé vyjadrenia europoslanca Michala Šimečku, impotencia Európskej únie, ktorá môže zapríčiniť odklon od demokracie.

 

Ak vás tieto témy zaujímajú, pozývam vás k sledovaniu doluuvedeného videa:

 

 

 

 

 

Ak by ste niečo potrebovali, napíšte, pošleme . . .

18.04.2021

Hovorí sa, že všade je chlieb o dvoch kôrkach. Aj keď je to logický nezmysel, tak pravdou ostáva, že každodenné problémy ľudí na celom svete sú v podstate veľmi podobné. Vlado „Čmelák“ Kolenič, slovenský hitmaker číslo jeden, sa rozhodol vycestovať za slobodou pred dlhými 42 rokmi. Kto by si vtedy pomyslel, že sa boľševická totalita pretransformuje na [...]

Maturita v čase korony

28.03.2021

Ó, mládež naša, tys’ držiteľkou rána, vladárkou mája tys’, jara pokladníkom, šafárom šťastlivým; k tebe obraciam sa zo smutnej zápače, od ďalekých honov, mrázkom už striebrených — volám: Vezmi kľúče, domkni raj nám zavretý! Určite by sme našli nejaké tie „drobné“ rozdiely medzi mládežou za čias P.O. Hviezdoslava a tou dnešnou. Možno by [...]

Šach-Matovič a „pád“ vlády

21.03.2021

Udalosti sa jedna cez druhú valia bez toho, aby ktokoľvek súdny v nich videl nejakú logickú postupnosť a aspoň náznak riešenia našej zúfalej situácie. Paradoxne veci, ktoré sa nám môžu zdať z pohľadu prítomného okamžiku krajne negatívne, tak v horizonte blízkej, či vzdialenejšej budúcnosti nemusia pre Slovensko byť katastrofou. A naopak. Obyvatelia mojej vlasti si [...]

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

jurajstubniak

Mám rád videoblogy

Štatistiky blogu

Počet článkov: 43
Celková čítanosť: 909882x
Priemerná čítanosť článkov: 21160x

Autor blogu

Kategórie