Založ si blog

Testy namiesto zapaľovania sviečok?

Na svete nič nie je stále a nemenné. A zdá sa, že tento zákon preniká aj do roky zaužívaných tradícií. Láska v čase cholery i advent v čase korony majú svoje špecifiká. S niektorými sa musíme zmieriť, ale s niektorými sa zmieriť nesmieme. Zdravie je jednoznačne prioritným záujmom každého človeka, ale nesmieme zabúdať, že k nemu prispieva aj život v slobode a bez nezmyselného šikanovania.

Podľa mienky mnohých, a dokonca aj takých, ktorí ho volili, sa nachádzame štádiu postupného odovzdávania územia slobody, ktoré sa ťažko bude získavať späť. Ak sa im budeme aj naďalej ustupovať, tak stratia posledné zábrany protiústavne vziať si to, na čo sa ich predchodcovia neopovážili ani pomyslieť.

#JurajStubniak

Ak by ste niečo potrebovali, napíšte, pošleme . . .

18.04.2021

Hovorí sa, že všade je chlieb o dvoch kôrkach. Aj keď je to logický nezmysel, tak pravdou ostáva, že každodenné problémy ľudí na celom svete sú v podstate veľmi podobné. Vlado „Čmelák“ Kolenič, slovenský hitmaker číslo jeden, sa rozhodol vycestovať za slobodou pred dlhými 42 rokmi. Kto by si vtedy pomyslel, že sa boľševická totalita pretransformuje na [...]

Maturita v čase korony

28.03.2021

Ó, mládež naša, tys’ držiteľkou rána, vladárkou mája tys’, jara pokladníkom, šafárom šťastlivým; k tebe obraciam sa zo smutnej zápače, od ďalekých honov, mrázkom už striebrených — volám: Vezmi kľúče, domkni raj nám zavretý! Určite by sme našli nejaké tie „drobné“ rozdiely medzi mládežou za čias P.O. Hviezdoslava a tou dnešnou. Možno by [...]

Šach-Matovič a „pád“ vlády

21.03.2021

Udalosti sa jedna cez druhú valia bez toho, aby ktokoľvek súdny v nich videl nejakú logickú postupnosť a aspoň náznak riešenia našej zúfalej situácie. Paradoxne veci, ktoré sa nám môžu zdať z pohľadu prítomného okamžiku krajne negatívne, tak v horizonte blízkej, či vzdialenejšej budúcnosti nemusia pre Slovensko byť katastrofou. A naopak. Obyvatelia mojej vlasti si [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

jurajstubniak

Mám rád videoblogy

Štatistiky blogu

Počet článkov: 43
Celková čítanosť: 909662x
Priemerná čítanosť článkov: 21155x

Autor blogu

Kategórie