Fenomén Vallo, časť prvá: „Kde sa liahnu progresívni politici“

19. júla 2020, jurajstubniak, Nezaradené

Primátor hlavného mesta, Matúš Vallo by mohol byť učebnicovým príkladom takzvanej „novej“ generácie politikov.  Tento „nezávislý“ primátor je historicky prvým, politicky úspešným projektom Progresívneho Slovenska. Jeden z množstva marketingom „prevoňaných“ progresívnych kandidátov, ktorí sa vo farebných ponožkách a bez kravaty škriabu „prebrať moc“ aj do najvyšších poschodí Slovenskej politiky. Fenomén Vallo je vo svojej podstate príbehom úspešnej značky ušitej na mieru nastupujúcej generácii mileniálov – ten túžobne očakávaný produkt generačnej obmeny.

Pochopiteľne, samo o sebe by na tom nebolo nič zlé. Ale to by som, ako rodený Bratislavčan musel ignorovať, čo všetko sa v mojom meste počas krátkeho úradovania tohto progresívneho primátora stihlo napáchať. Pretože tam, kde končí marketing – začínajú reálne skutky. A ako sa ukazuje na príklade Bratislavy, sľubovaná (progresívna) zmena v politike môže byť paradoxne cestou späť. Aj s trpkou pachuťou časov (ne)dávno minulých…

Ako sa do oblbnutia proklamovaná „pravda a láska“ dá po voľbách zmeniť na boľševické vládnutie s papalášskymi maniermi, bude témou môjho nového miniseriálu. V jeho úvodnej časti si povieme niečo o koreňoch hlavného hrdinu, ktoré vyrastajú z odumretých kmeňov bývalej verchušky.

#JurajStubniak